poniedziałek, 13 lutego 2017

Rafaello z marchewki

Rafaello z marchewki wyglądało na zdjęciu, bardzo smacznie, ja lubię słodkości, ale muszę się ograniczać, więc wypróbowałam ten zdrowy przepis i to był strzał w dziesiątkę, nie to ze zdrowe, to jeszcze smaczne.
Wiórki kokosowe otrzymałam od sklepu  PLENUS za co ślicznie dziękuję.
Przepis wynalazłam na zagranicznej stronie.


                                                            Rafaello z marchewki

















Składniki na około 26 pralinek:

marchewka - 470 g
miód - 5 łyżek
wiórki kokosowe - 270 g
sok z cytryny
migdały do środka

Przygotowanie :

Marchewki obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Przełożyć na suchą patelnię, skropić sokiem z cytryny i na wolnym ogniu, mieszając doprowadzić do odparowania soku.
Następnie  dodać wiórki kokosowe, mieszając zostawić na słabym ogniu jeszcze przez minutę.
Zestawić patelnię z ognia, dodać miód, dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Odstawić do lekkiego przestudzenia.
Po schłodzeniu z marchewki formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, w każdej kulce umieścić po jednym migdale.
Kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych , odstawić do lodówki na 1 godz.

piątek, 10 lutego 2017

Testowanie Optima Cardio Potas +

                                                           OPTIMA CARDIO POTAS+
                                                                 KAMPANIA STREETCOM 





 
 Paczuszkę od Streetcom otrzymałam bardzo dobrze zapakowaną i zabezpieczoną.
W środku w pudełku ze steropianu, znajdowały się 4 opakowania margaryny Optima Cardio Potas + , baterię do utrzymania odpowiedniej temperatury, ulotki oraz przewodnik Ambasadora.

Optima Cardio Potas + obniża cholesterol, wspiera utrzymanie prawidłowego ciśnienia krwi.
Produkt przeznaczony jest dla ludzi, którzy nie muszą kontrolować swojego poziomu cholesterolu we krwi.
Korzystny efekt występuje gdy spożywamy dziennie od 1,5 do 3 g steroli roślinnych.
Potas który znajduje się w produkcie, jest bardzo ważny dla naszego organizmu.
Odpowiednia dawka potasu bierze udział w regulacji napięcia mięśniowego, ciśnienia krwi, pracy nerek i rytmu serca.
Biorąc udział w procesie dotleniania mózgu, poprawia koncentrację oraz procesy myślowe.



Jak widać na zdjęciu, konsystencja margaryny jest bardzo dobra, smak i zapach, rewelacyjny, dobrze się rozsmarowuje na pieczywie.


Wartość odżywcza 100 g
Wartość energetyczna 540 kcal
Potas 300 mg
Tłuszcz- 60g
W tym kwasy tłuszczowe
-nasycone 21g
-jednonienasycone 28g
-wielonienasycone 11g
W składzie wegowodany(w tym cukry), białko i sól wynoszą 0g
 Jest źródłem witamin A i D 
Produkt nie zawiera konserwantów
Masa netto 400 g

Zadbaj o zdrowie swoje i swoich bliskich, kup margarynę OPTIMA CARDIO POTAS +
i zobacz jak szybko i skutecznie pozbędziesz się cholesterolu.
Ja już swoją margarynę mam i wszystkim POLECAM.




środa, 8 lutego 2017

Lizaki serca z wafelkiem

Pyszny deser w formie lizaków.
Dodam że biorę udział w konkursie i do tych lizaczków dodałam wafelka o smaku mlecznym Lusette.
Przepis zaczerpnięty ze strony zagranicznej.
                                                      Lizaki serca














Składniki :
1 wafelek mleczny Lusette
350 g suchego ciasta biszkoptowego
masło - 60 g
powidła śliwkowe - 2 łyżki
60 g biała czekolada
barwnik spożywczy
cukrowa posypka
śmietana 36 % - 1,5 łyżki
Przygotowanie :
Biszkopt i wafelka zetrzeć  na tarce o drobnych oczkach.
Następnie dodać powidła śliwkowe i masło, dobrze wyrobić, zagnieść masę.
Ciasto rozwałkować, foremką wykrawać serca.
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietanę, dobrze wymieszać.
Patyczki do lizaków, zanurzać w czekoladzie i delikatnie wkręcić w serca, odstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin.
Do rozpuszczonej białej czekolady dodać barwnik, wymieszać.
Smarować serca z jednej strony czekoladą , posypać posypką czerwoną.
Odstawić w chłodne miejsce .

Odkryj swoją słodką przyjemność z wafelkami Lusette

sobota, 4 lutego 2017

Czekoladki z likierem

Uwielbiam słodycze, ale staram się jeść ich nie za dużo, bo są bardzo kaloryczne, ale od czasu do czasu możemy sobie na nie pozwolić.
Czekoladę deserową i wiórki białe czekoladowe, otrzymałam od http://www.cukieteria.pl/.

                                                 Czekoladki z likierem









Składniki na czekoladki z likierem
70 g białej czekolady, u mnie wiórki białe czekoladowe
40 g ciemnej czekolady 70 %
1 kieliszek likieru jajecznego
Przygotowanie :
Do miski wsypać białą czekoladę, u mnie wiórki białe czekoladowe, dodać likier.
Miskę postawić na rondelku z gotującą się wodą i w kąpieli wodnej , mieszając doprowadzić do rozpuszczenia się czekolady i połączenia z likierem.
Następnie łyżeczką nalewać czekoladę do foremki, odstawić do zastygnięcia.
Tak postąpić też z ciemną czekoladą, tylko bez likieru, rozpuścić i wylać na białą czekoladę.

Foremkę wstawić na 2 godziny do lodówki, po tym czasie wyjąć czekoladki z foremki.

Składniki na ciemne czekoladki
150 g gorzkiej czekolady 
Przygotować w ten sam sposób, co czekoladki z likierem.