wtorek, 12 maja 2015

Szaszłyki wieprzowo warzywne

Mamy sezon grillowy więc nie może zabraknąć na grillu szaszłyków z łopatki i warzyw.

Szaszłyki wieprzowo warzywne







składniki na szaszłyki
450 g - łopatka b/k
1 - cebula
1 - papryka żółta
2 - ogórki korniszony
patyczki do szaszłyków
marynata
przyprawa do szaszłyków
olej - 5 łyżek

Sposób przygotowania:

Mięso i paprykę umyć , usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
 Cebulę obrać, pokroić w krążki. 
Ogórki korniszony pokroić w plastry. 
Wszystkie składniki nadziać na przemian na patyczki do szaszłyków. 
Przyprawić szaszłyki przyprawą, wymieszaną z olejem, odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce. 
Piec na gillu 25 minut, co jakiś czas obracając. 
Smacznego ! 

2 komentarze :

  1. Ale bym zjadła takiego szaszłyczka, narobiłaś mi smaku Danusiu :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. wow :) aż ślinka leci na sam widok :)

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)