Pyszne i szybkie danie obiadowe.
Filet w tartych migdałach
Składniki:
filet drobiowy - 1 podwójny
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz
przyprawa do kurczaka
panierka
migdały tarte - 4 łyżki
jajko - 1 szt
Sposób przygotowania:
Fileta umyć, osuszyć , podzielić na cztery porcje.
Obsypać filety przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę.
Do miski wybić jajko, roztrzepać z solą i pieprzem.
Mięso zanurzać w roztrzepanym jajku , panierować w tartych migdałach.
Smażyć filety na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Pyszne danie Danusiu, fajny pomysł z tymi migdałami :-)
OdpowiedzUsuńApetyczne danie, smaka dostałem :)
OdpowiedzUsuńMniam...moje smaki...
OdpowiedzUsuńPyszniutkie danie :)
OdpowiedzUsuńto musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńmigdały uwielbiam :)