Szaszłyki wieprzowo warzywne
składniki na szaszłyki
450 g - łopatka b/k
1 - cebula
1 - papryka żółta
2 - ogórki korniszony
patyczki do szaszłyków
marynata
przyprawa do szaszłyków
olej - 5 łyżek
Sposób przygotowania:
Mięso i paprykę umyć , usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, pokroić w krążki.
Ogórki korniszony pokroić w plastry.
Wszystkie składniki nadziać na przemian na patyczki do szaszłyków.
Przyprawić szaszłyki przyprawą, wymieszaną z olejem, odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce.
Piec na gillu 25 minut, co jakiś czas obracając.
Smacznego !
Ale bym zjadła takiego szaszłyczka, narobiłaś mi smaku Danusiu :-)
OdpowiedzUsuńwow :) aż ślinka leci na sam widok :)
OdpowiedzUsuń