Zamiast zwykłego kotleta z piersi kurczaka, możemy wyczarować smaczną i kolorową roladkę na obiad, podaną z ziemniakami.
Roladki wiosenne
SKŁADNIKI:
filet z kurczaka - 1 podwójny
jajko -1 szt
mąka
bułka tarta do panierki
sól i pieprz
tłuszcz
FARSZ:
brokuł - 4 różyczki
marchewka 4 słupki
papryka czerwona - 4 słupki
papryka żółta - 4 słupki
jajko - 1 szt
pietruszka natka
Sposób przygotowania:
PRZYGOTOWANIE:
Fileta podzielić na 4 porcje, rozbić mięso tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Jajko ugotować na twardo , obrać ze skorupki, pokroić na plastry.
Marchewkę i różyczki brokuła ugotować.
Na każdym filecie układać po kilka listków natki pietruszki, plaster jajka i warzywa.
Mięso zwinąć w rulon, roladki obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce.
Smażyć roladki w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu, aby roladki usmażyły się w środku.
Smacznego !
Danusiu prawdziwa wiosna na talerzu :) Zdrowo i kolorowo :)
OdpowiedzUsuńPotrafisz narobić smaka ;). Wyglądają bosko.
OdpowiedzUsuńPyszne te roladki. Wersja na bogato, super
OdpowiedzUsuńOj zjadłabym taką.
OdpowiedzUsuńSuper Danusiu. Te roladki mi się podobają :-)
OdpowiedzUsuńJakie kolorowo wiosenne:)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na kotleciki:)
OdpowiedzUsuńSuper przepis, ale czy te roladki "nie rozwalą" mi się podczas smażenia? Ja zwykle "Związuję" wykałaczkami
OdpowiedzUsuńJa nie spinam wykałaczkami i jak widać nie rozwaliły się.
OdpowiedzUsuń