poniedziałek, 3 kwietnia 2017
Deser z chałki
Deser z chałki drożdżowej
Dziś zapraszam na bardzo smaczny deser z płatkami migdałowymi
Składniki :
chałka drożdżowa - 1 szt
dżem brzoskwiniowy - 1 słoik
serek mascarpone - 250g
śmietana kremówka - 80 ml
cukier puder - 1 łyżka
Polewa :Deser z chałki drożdżowej
polewa czekoladowa - 1 opak
migdały płatki Kresto
Przygotowanie:
Z chałki odciąć brzegi i boki ze skórki, pokroić na kanapki.
Śmietanę schłodzoną ubić z cukrem pudrem na sztywno, do ubitej śmietany dodawać po łyżce serka mascarpone, dokładnie zmiksować.
Smarować kanapki drożdżowe na przemian serkiem i dżemem brzoskwiniowym, dobrze zlepiać.
Gotowe ciasto polać polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi.
Kroić ciasto po skosie.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Ciekawa propozycja :)
OdpowiedzUsuńSuper deserek :) Wygląda jak ciacho ;)
OdpowiedzUsuń