sobota, 29 kwietnia 2017

Krem kokosowy

Pyszny i bardzo łatwy do zrobienia krem kokosowy. 
Taki krem przygotowuję na śniadanie do smarowania pieczywa. 
Przepis zaczerpnięty ze strony zagranicznej z internetu.

                                                               Krem kokosowy









Składniki :
czekolada biała w pastylkach - 175 g
śmietana 36 % - 175 ml
wiórki kokosowe - 90 g KRESTO
Przygotowanie :
Do rondla wlać śmietanę kremówkę, doprowadzić do wrzenia.
Następnie dodać białą czekoladę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia.
Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać i na wolnym ogniu przez 3 minuty podgotować, uważać, aby nam się nie przypaliło.
Gorący krem nakładać do słoika, zakręcić, odstawić do wystudzenia, wstawić do lodówki na całą noc.
Podawać do pieczywa lub nadziewania np. orzeszków.

3 komentarze :

  1. Super ! Bardzo fajny przepis :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę zapisać i zrobić😄 mi się ślinotok odezwał 😅 a mąż będzie w siódmym niebie 😀

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)