Taki krem przygotowuję na śniadanie do smarowania pieczywa.
Przepis zaczerpnięty ze strony zagranicznej z internetu.
Krem kokosowy
Składniki :
czekolada biała w pastylkach - 175 g
śmietana 36 % - 175 ml
wiórki kokosowe - 90 g KRESTO
Przygotowanie :
Do rondla wlać śmietanę kremówkę, doprowadzić do wrzenia.
Następnie dodać białą czekoladę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia.
Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać i na wolnym ogniu przez 3 minuty podgotować, uważać, aby nam się nie przypaliło.
Gorący krem nakładać do słoika, zakręcić, odstawić do wystudzenia, wstawić do lodówki na całą noc.
Podawać do pieczywa lub nadziewania np. orzeszków.
Super ! Bardzo fajny przepis :D
OdpowiedzUsuńIwonko i bardzo smaczny :)
UsuńMuszę zapisać i zrobić😄 mi się ślinotok odezwał 😅 a mąż będzie w siódmym niebie 😀
OdpowiedzUsuń