środa, 1 sierpnia 2012

Gołąbki w kapuście pekińskiej


Gołąbki w kapuście pekińskiej 


  • kapusta pekińska -1 główka
  • mięso mielone -250 g
  • ryż -1 saszetka
  • cebula -1 szt
  • sól i pieprz
  • tłuszcz
  • sos do spaghetti -1 słoik
  • PRZYGOTOWANIE:
    Oddzielić liście od kapusty pekińskiej,umyć, osączyć, zalać liście wrzącą wodą, odstawić na 3 minuty, odlać, osączyć, z liści przyciąć białe części. Ryż opłukać, osączyć, włożyć do wrzącej i osolonej wody, gotować do miękkości. Ugotowany ryż odcedzić, osączyć na sicie, ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone wymieszać z ryżem, cebulą, solą i pieprzem. Na liściach kapusty pekińskiej nakładać farsz, zwijać gołąbki. Układać gołąbki na brytfannie wysmarowanej tłuszczem, zalać sosem do grilla, przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40 minut w 180 stop. Przed końcem pieczenia, zdjąć folię aluminiową i piec jeszcze 10 minut.

3 komentarze :

  1. A czy mogę zrobić to bez foli aluminium gdyż nie mam na ten czas

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Lepiej jak by była, gołąbki w tej wersji są też bardzo dobre, przygotowane w garnku na ogniu.
      Pozdrawiam

      Usuń
  2. I really like what you guys are up too. This sort
    of clever work and reporting! Keep up the excellent works
    guys I've added you guys to my own blogroll.

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)