środa, 1 sierpnia 2012

Piegowate babeczki


Piegowate babeczki


  SKŁADNIKI:

  • jajka -4 szt
  • mąka -22 dag
  • cukier -15 dag
  • margaryna -22 dag
  • proszek do pieczenia -1 łyżeczka
  • gorzka czekolada
  • soda -0,5 łyżeczki
  • LUKIER
  • sok z 1 cytryny,
  • cukier puder

  • PRZYGOTOWANIE:
    Margarynę pokroić na kawałki,włożyć do miski,dodać cukier utrzeć na puch. Następnie ciągle ucierając dodawać po jednym jajku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Czekoladę pokroić na kawałki, połowę dodać do ciasta wymieszać. Napełniać ciastem papierowe foremki do 2/3 wysokości. Resztą czekolady obsypać wierzch babeczek. Babeczki ułożyć na blasze włożyć do nagrzanego piekarnika,piec w 175 stop.przez 20 minut. LUKIER Sok z cytryny ucierać z cukrem pudrem do czasu, gdy powstanie jednolita gęsta masa. Upieczone i ostudzone babeczki,polać lukrem cytrynowym

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)