poniedziałek, 20 sierpnia 2012

Naleśnikowy cordon bleu


Naleśnikowy cordon bleu




   
    


SKŁADNIKI:

CIASTO
mleko -2 szkl      

jajko-2 szt
woda mineralna niegazowana -2 szkl
mąka -2 szkl
sól
olej -1/2 łyżki
tłuszcz do smażenia
FARSZ
ser żółty -7 plastrów
szynka -7 plastrów
polędwica sopocka -7 plastrów
papryka czerwona -0,5 szt
papryka żółta -0,5 szt
keczup do dekoracji
pietruszka do dekoracji.
majonez -7 łyżeczek
sól i pieprz
Panierka:
jajka -2 szt
bułka tarta
PRZYGOTOWANIE:
Do miski wsypać mąkę,dodać jajka,sól,olej,wodę i mleko.
 Dokładnie mikserem trzepać,aż wszystkie składniki połączą się. 
Ciasto odstawić na kilka minut. 
Następnie smażyć naleśniki na tłuszczu.
 Z tego ciasta wychodzi 7 porcji. 
Każdy naleśnik posmarować łyżeczką majonezu, położyć po plastrze szynki, polędwicy sopockiej i po dwa słupki papryki żółtej i czerwonej. 
Farsz nakryć żółtym serem,a w koło naleśnika ułożyć natkę pietruszki. 
Naleśniki składamy, zanurzamy w rozmąconym jajku z solą i pieprzem.
 Panierujemy w bułce tartej. 
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, po tym czasie zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze z 5 minut. 
Naleśnikowe cordon bleu wyjmować na talerze, udekorować kleksami keczupu i natką.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)