niedziela, 28 lipca 2013

Spaghetti bolognese

Moje dzieci wręcz przepadają za spaghetti

Spaghetti bolognese









SKŁADNIKI:
makaronu spaghetti - 500 g
cebula - 1 szt
mięso mielone wieprzowe - 400 g
parmezan tarty do posypania
puszka pomidorów
bazylia
oregano
oliwa z oliwek
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie al'dente. Podsmażamy na oliwie obraną i pokrojoną w kostkę cebulkę. Następnie dodajemy mięso mielone, zioła suszone, sól i pieprz, smażyć kilka minut na wolnym ogniu. Do podsmażonego mięsa dodać pomidory z puszki, chwilę razem poddusić, mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron wykładać na talerze, polać sosem, posypać serem. Smacznego !

1 komentarz :

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)