Jak dla mnie danie przepyszne, domownicy wolą taką wersję spaghetti.
Esencje do duszonych warzyw otrzymałam dzięki firmie Knorr
Spaghetti z warzywami
Składniki:
pieczarki - 5 szt większe
seler naciowy - 1 gałązka
marchewka - 1 szt
por -część zielona - kawałek
cebula biała - 0,5 szt
cebula czerwona - 1 szt
koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
wegeta
esencja do duszonych warzyw (od Knorr)- 1 szt
woda gotowana - 0,5 szkl
papryczka chili mała - 1 szt
oliwa do smażenia
makaron spaghetti - 200 g
natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, al-dente.
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić na plastry.
Warzywa umyć, osączyć.
Marchewkę pokroić w piórka, papryczkę przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Cebulę jedną i drugą obrać, pokroić w półplastry.
Selera i pora pokroić w paseczki.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, podsmażyć.
Następnie dodać resztę warzyw, bulionetkę warzywną i gotowaną wodę, dusić do miękkości warzyw.
Na samym końcu , dodać koncentrat pomidorowy i makaron, poddusić razem 5 minut, doprawić do smaku wegetą.
Smacznego !
Bardzo lubię takie pyszne dania :-)
OdpowiedzUsuń