poniedziałek, 18 stycznia 2016
Roladki z kaszą i pieczarkami
Dalsze testowanie smacznych produktów firmy VOG
Dziś zostały przygotowane roladki drobiowe z kaszą i pieczarkami w panierce z siemienia lnianego złotego.
Roladki z kaszą i pieczarkami
Składniki :
filet z kurczaka - 1 podwójny
cebula - 1 szt
pieczarki - 7 szt
kasza jączmienna - 0,5 woreczka
wegeta
natka pietruszki
sól i pieprz
mąka
jajko - 1 szt
złote siemię lniane do panierowania - KRESTO
tłuszcz do smażenia
Przygotowanie :
Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na 4 plastry, lekko rozbić, by nie podziurawić mięsa.
Mięso opruszyć solą i pieprzem, odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, drobno pokroić, przesmażyć na tłuszczu, razem z pieczarkami.
Na samym końcu dodać do pieczarek kaszę, doprawić do smaku, przyprawami, chwilę razem podsmażyć, ostudzić.
Na każdym filecie, nakładać porcję farszu i natkę pietruszki, zwijać filety w roladki, spiąć wykałaczkami ( ja nie spinałam ).
Panierować roladki w mące, jajku i siemieniu lnianym złotym.
Smażyć roladki w głębokim tłuszczu, z obu stron na złoty kolor.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Bardzo fajne kotleciki Danusiu :-)
OdpowiedzUsuńFajne te roladki, super pomysł
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie :)przyznam się że z kaszą jeszcze nie robiłam :)
OdpowiedzUsuń