wtorek, 13 października 2015

Placuszki drobiowe

Pyszne placuszki drobiowe z majonezem

Placuszki drobiowe










Składniki:
filet drobiowy z kurczaka-1 podwójny
mąka pszenna -3 łyżki
jajka -2 szt
majonez 2 łyżki czubate
sól i pieprz
wegeta
tłuszcz

Sposób przygotowania:
Filety drobiowe pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. 
Następnie do mięsa dodać majonez, mąkę, żółtka, wegetę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. 
Białka ubić na sztywno, dodać do masy mięsnej, delikatnie wymieszać. 
Na dobrze rozgrzany tłuszcz, łyżką kłaść porcje ciasta. 
Smażyć placuszki w głębokim tłuszczu na złoty kolor. 
Podawać zaraz po przygotowaniu.

2 komentarze :

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)